​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

UV lys til slanger

​Spørgsmål

Jeg er ved at anskaffe mig en slange (en californisk kongesnog), men har fået nogle forskellige ting at vide, som har gjordt mig lidt forvirret.

Jeg har et sted fra fået afvide at slanger og andre krybdyr behøver uv-lys i deres terrarie og andre steder har jeg fået det modsatte afvide… Så nu står jeg lidt og aner ik hva jeg ska købe…??

Håber at høre fra dig!

Svar:

Du vil nok altid støde på “modstridende oplysninger” når det gælder UV-lys og slanger. Mange argumenterer for, at slanger ikke har behov for UV belysning, idet UV-B udstrålingen via vitamin D3 er den der styrer optagelse af calcium (kalk) i knoglerne, og slanger får dette behov dækket via foderdyrene. Imidlertid viser mange studier i udlandet at slangers hormonbalance og trivsel stimuleres af UV belysning (her især UV A båndet) og derfor kan UV-belysning alligevel have sin berettigelse.Min personlige holdning er, at man ikke skal gøre tingene “sværere end de er” fra naturens side. Og de fleste slanger bestråles med Uv belysning i deres naturlige miljø -blot i mindre mængder end de typiske UV-krævende krybdyr. Derfor går din opgave ud på, at “kopiere din slanges naturlige miljø” hvad angår belysning, varme, luftfugtighed og beskaffenhed. Hvis du kløjs i det undervejs, så hiv fat i mig igen.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.