​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Dværg skægagamer

​Spørgsmål

Vi har 2 dværgskægagamer fra november 2003. De er vokset fint og har begge spist godt, specielt fårekyllinger og lidt grønt. Den ene agam er markant større end den anden, i længde, bredde og med større og bredere hoved. Sidste sommer gik de umotiveret i dvale, først den lille, i ca. 2 måneder og blev vækket og var aktive igen fra september.Omkring juletid begyndte den store at bide den anden i snuden ved hver fodring. Dette har den forsat mærker efter, det er tørt gul/orange uden hævelse eller lign. Den virker ikke generet af det.

En dyrehandler mente at det er en han og en hun, på baggrund af størrelserne og sporer hos den store. Dette forår gik de igen umotiveret i dvale, først den lille og ca. 1 uge efter den store. Det var fra marts til vi vækkede dem ca. 6 uger efter. Den lille har været mindre aktiv siden dvalen i foråret.

Nu har den lille igen været i dvale, alene, i godt 3 uger. Den er blevet vækket igår og den store har bidt efter den og for 1. gang har den lille forsøgt at bide igen. Den lille er begyndt at spist godt, men virker sløv og gemmer sig lidt.

Vi er lidt bekymret for den lille og dens manglende aktivitet og hang til dvale. Den er samme farve som tidligere og ser ikke tynd ud.

Vi må lige tilføje at temperaturen i terrariet er checkket og er ok.

Vil du mene at der er grund til uro og er der noget vi kan gøre?

Svar:

Jeg synes I skal forsøge at skille de to skægagamer ad. Der er ofte aggressionsproblemer blandt skægagamer -og en stor og dominerende skægagame (som den store jo er her i forhold til den lille) kan faktisk godt stresse den mindre agame så meget, at dens immunforsvar nedsættes. Det medfører øget risiko for infektioner, nedsat foderoptag og nedsat aktivitet.

Hvis I er i tvivl kan I også ringe til mig og få en snak om det.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.