​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Skildpadde med blødt skjold

​Spørgsmål

Hej Beth

Jeg har en Græsk Landskildpadde på 16mdr. Den er 12cm lang og 9cm bred (skjoldstr)og vejer 300g.Da jeg fik den, var den 6cm lang og vejede 66g Den trives godt, har et velindrettet terrarium som den deler med en ældre fælle.Den er dog stadig blød i skjoldet, altså det er hårdt nok at røre ved, men det bevæger sig tydeligt ved vejrtrækning og man kan ligesom forestille sig at den ville tage skade hvis nogen trykkede på den eller bed i den (bare en tanke) Den får vitamin mineral drys på sin mad hver dag og jeg kradser lidt sephiaskal over hver dag. den spiser alle grøntsager og lidt frugt en gang om ugen.

Er dette normalt? min anden skildpadde var voksen da jeg fik den så jeg er i tvivl.

Svar:

Skildpadders calcium (kalk)optagelse afhænger af tilstedeværelsen af aktivt vitamin D3. Det er dette vitamin der gør, at kalken kan lejres i skjold og knogler. Vitaminet dannes naturligt når huden (både hos mennesker og skildpadder) bestråles med UV-B lys. Man kan også tilføre vitaminet i kunstig form, men da det er stærkt giftigt i for store doser, vil jeg hellere anbefale at skildpadden holdes under den rette belysning. Dette er bare et par retningslinier -emnet er lidt speget, så du er velkommen til at ringe til mig på klinikken, så kan vi tage en snak om det.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.