​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Bronkitis hos kongeboa?

​Spørgsmål

Jeg har en Konngeboa som er omkring 5-6 år og ca. 1.70 meter lang og vejer omkring 4kg.

Han har i ca. en måned bevæget den forreste del af kroppen ind og ud i forbindelse med vejrtrækningen. Umiddelbart er det bedste bud at han er forkølet, men der er ingen slim og meget sjældent lyde i forbindelse med vejrtrækningen. Han spise en voksen rotte ca. hver 14. dag.

Jeg har haft ham hos en dyrlæge der mente at det var bronkitis. Jeg fik noget baytril 100mg/ml som jeg har sprøjtet den med over en periode på 5 dage.

Der er ikke sket nogen forandring hos slangen og nu har behandlingen været overstået i tre dage.

Der er intet galt udover den nævnte bævægelse den gør med kroppen, men jeg mener ikke at den er naturlig. Den kan være rimelig kraftig og bliver somme tider mere udbredt når han bevæger sig – som om han bliver forpustet.

Har du nogen idé om hvad det kan være og om det er noget der kræver en anden behandling end den han allerede har fået?

På forhånd tak.

Svar:

Det var da trist at høre. Men jeg synes det er godt du er så opmærksom. Det er der grund til, synes jeg. Jeg tror, det mest fornuftige ville være at få undersøgt slangen grundigt -Man kunne fx med et røntgenbillede afsløre eventuelle luftvejsforandringer. Men tit og ofre er det desværre ikke “kun” bakterier der kan give de symptomer du beskriver. Svampesporer der ødelægger luftvejene kan gøre det samme -og de bliver ikke dræbt af antibiotika. Derfor kunne en prøve fra luftrøret være rar at have, så man ved hvad man “er oppe imod”.

Hvis du ønsker at gå videre med sagen, er du velkommen til at kontakte mig. Så skal jeg prøve at hjælpe.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.