​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Trist skægagame

​Spørgsmål

Hej krybdyrdoktor.

Jeg har to smukke skægagamer fra september 2005. De er begge flotte ogvelplejede og har aldrig manglet noget. Dog er den ene af dem nu begyndt atblive lidt “ked af det” om man så må sige. Den er ikke længere så kvik – løber ikke rundt, vil ikke rigtig leje med maden, klatrer heller ikke og han erbegyndt at hvile meget. Han er desuden begyndt at opholde sig i den kolde endeaf terrariet. Han går sammen med en hun (måske?), men kunne problemet være, at denne hun er en han? Og at den er begyndt at dominere den anden, så han er forsvundet fra sit oprindelige domæne under varmepæren? Han har masser af appetit – både spiser og drikker rigeligt.De to er også begyndt at småslås på det seneste omkring fodringstid. De fåraltid foder samtidig, for ikke at lave ravage i et evt. hieraki og der har aldrig været problemer før. De er jo ved at være godt kønsmodne, men endnu har ingen af dem fået sort skæg…Kan hans apati skyldes stress over at vi flyttede for små to uger siden? Hans sløvhed begyndte dog først et par dage efter indflytningen. Jeg er meget forvirret. Håber du kan hjælpe mig.

Svar:

Den adfærdsændring du beskriver kunne være grundet stress på grund af nyt miljø/flytning eller på grund af stress dyrene imellem. Desværre kan det også være tegn på sygdom i udvikling -og da kønnet ikke er helt sikkert fastslået hos dine agamer, skal du være meget opmærksom på begyndende forplantningsrelaterede sygdomme.Du skal sikre dig at terrariemiljøet er helt tilpasset en gruppe med en evt æglæggende hun og også at foderplanen tilgodeser en sådan huns behov. Hvis du er bekymret, skal du hellere få dem undersøgt.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.