​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Luftfugtighed for en kongepyton

​Spørgsmål

Jeg har for 1 måned siden købt mig en Kongepyton . og siden fundet ud af , at det er utroligt svært at skaffe sig en ordentlig viden om slanger , du er den første virkelige ekspert , jeg har kunnet finde, der findes jo ikke nogen dansksproget bøger om emnet.

spørgsmål :

Hvordan kan jeg med bestemthed se om min Kongepyton er en han eller en hun?

Når slangen er ved at skifte ham, skal jeg så vandforstøve, mens den er der inde .

Hvis du får tid vil du så ikke være sød at skrive en bog om specielt slanger :-) kan kun blive en bestseller.

Svar:

Du kan desværre ikke være 100% sikker på din slanges køn udfra de ydre kønskarakteristika – og endda heller ikke ved en sondetest (om end det er en rimeligt pålidelig metode). Der arbejdes på at fremstille en test til blodprøvebaseret undersøgelse af kønnet, men det varer nok mange år før det er muligt af den vej.

​Spørgsmål

Jeg har fået min kongepyton til at spise , ved at købe et foder terrarium til den , da dens terrarium er lige lovlig stort til så lille en slange. Jeg holder øje med hvornår den har afføring , for at holde rent i dens terrarium , men hvor tit skal jeg skifte bunddække og vand ? …. næste gang jeg skal spørge dig om noget , sender jeg et billede med af terrariet , så jeg kan få en professionel vurdering af det og måske forslag til ændringer.

Svar:

Udskiftning af bunddække afhænger helt af hvor hurtigt det snavses til. Der skal fjernes afføring, ham-rester osv hver gang det ses. Partier af bunddækket der er særligt snuskede fjernes efter behov (ofte dagligt eller pr uge) og hele bunddækket udskiftes så snart det synes “nusset” og har begyndende lugt. Håber det gav lidt mening?

​Spørgsmål

Min kongepyton , har denne gang haft meget svært ved at skifte ham. Kan du sige noget om hvor høj luftfugtigheden cirka skal være til den slags slanger? Inde hos min pyton er der 47 % luftfugtighed.

Svar:

Du kan fx med fordel lave et “fugtskjul” inde i terrariet, hvor luftfugtigheden der, er omkring 80%. Det plejer at virke godt og slangen styrer ofte selv hvor meget det benyttes.

Du kan fx lave en plastboks med lidt rent skumgummi fugtet med kogt afkølet vand. Hvis du kun har et lille hul i boksen som slangen kan smyge sig igennem, kan du alt efter vandmængden styre luftfugtigheden i dette “mikro miljø” ret godt.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.