​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Er leguaner kødspisere?

​Spørgsmål

Hej Beth

Jeg skriver til dig da jeg er blevet noget fortvivlet ang. om leguaner må spise kød (mus, rotter, fårekyllinger osv.) får når jeg sidder og læser om det på nettet siger ca 50% at de ikke må og 50% siger de gerne må. Jeg har desuden læst i lidt gamle bøger hvor der også står at leguaner må spise kød. Jeg har også været på en minizoo hvor leguanerne fik fårekyllinger.

Men min fortvivlelse opstår her i sidste uge da min underviser (indenfor uddannelse som dyrepasser) fortæller at han har fodret skoles gamle leguan med rotter hver uge. Han fortalte så at han ikke gør det med de nye leguaner, men han fortalte at det kun var fordi at han var blevet usikker på om de må få det. Men der var ingen tvivl om, at han mente at det kun var godt for leguanen. Og klassen som var med da han fortalte det, er nu med den overbevisning at leguaner godt må få kød. Han fortalte så til slut at små og mindre leguaner gerne må få kød og at de havde godt af det, men lige så snart de blev store måtte de ikke få det.

Så jeg håbede på du kunne give mig et endeligt svar som jeg kan forholde mig til? Os for og få fortalt ham at det nok ikke er så smart at gå og fortælle hans elever at de må få kød hvis de ikke må.

Hilsen Kasper.

Svar:

Hej Kasper,

Al nyere forskning viser, at animalsk protein udgør en så lille del af vilde leguaners foder, at det antages for “tilfældigt” (fx at der sidder et insekt på et blad de æder). Samtidig er det et faktum at store mængder protein kan være skadeligt for leguanerne (nyrefunktion m.m.). I naturen styres unge leguaners protein-indtag ved at de æder bestemte planter med højere plante-protein indhold mens de er i vækstperioden samt at de udnytter proteinkilden bedre.

En foderplan til en leguan bør derfor reguleres efter dens alder, køn, vækstperiode, livsfase osv., men med sikkerhed uden brug af animalsk foder.

Mvh,

Dyrlæge Beth Fledelius

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.