​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Dialog om UV-lys til skildpadder

​Indledende spørgsmål

Hej Beth,

Jeg skriver til dig i håbet om lidt vejledning. Du sagde, da vi besøgte din klinik sankt Hans aften, at det kunne jeg bare gøre, så det gør jeg nu!!! :-)

Det drejer sig om vores græske landskilpadde, Findus på ca. 4 år. Sidste år var han i efteråret og vinterperioden meget stille, hvilket jo er helt naturligt. Men jeg dengang læste jeg mig frem til at han ikke behøvede en “ægte” dvale periode,fordi han stadig var så ung. Men hvad med nu?? Han er allerede begyndt at sove stort set hele dagen og spiser og drikker stort set ikke noget. Hvilket jo godt kunne tyde på, at der var noget galt med ham, men når han bliver vækket virker han altså frisk og rask. Så jeg tror altså, at det er fordi han er begyndt på lidt dvale tilstand. Men hvad gør jeg så?? Alt det jeg kan finde på nettet, er noget med et køleskab kun til skildpadden, med konstant temperatur og fugtigheds overvågning. Noget avlere mv. gør. Det har jeg ikke lige til rådighed, så hvordan gør almindelige mennsker?? Jeg har andre steder læst, at de slet ikke behøver dvale, men Findus virker nu meget målrettet på sit projekt!! Sidste år tvang jeg ham frem måske en gang om ugen, hvilket jeg synes var meget synd, men jeg følte det nødvendigt at kontrollerer om han var i live!!Har du nogen ide om hvad jeg kan gøre i denne situation?? Jeg håber meget at du har lidt råd til os i denne situation, eller måske kender nogen der har plads til en ekstra skildpadde i køleskabet hvis det er nødvendigt???

Svar:

Selvfølgelig skal du bare skrive! Jeg vil netop gerne hjælp. Men jeg undrer mig lidt, for hvis Findus går under uv-belysning (den der Arcadia sparepære) bør han ikke blive sløv nu. Så vil UV-lyset nemlig fortsat fremme hans aktivitet og velbefindende. Er du helt sikker på at det er den uv-pære I har? Og hvor længe er den tændt? Såfremt han skal i dvale (hvilket jeg synes han er lidt for ung til), skal I have etableret et dvalested – enten via køleskabs metoden du nævner eller via en dvalekasse.Men mail mig lige tilbage om lyset først.

​Supplerende spørgsmål

Hej Beth,

der ramte du hoved lige på sømmet!! Efter at have udfritted faderen i huset, ham der har stået for al elektrisiteten i Finduses bur, står det nu klart, at han nok faktisk ikke har haft ordentligt UV belysning i noget tid!! Det lysstofrør han havde sat ind er over et år gammelt- han havde ikkke lige tænkt over at det faktisk jo skal skiftes mindst hvert halve år!!! Den pære du nævner, hvor køber man den?? Og er den nok UV?? Får han så både UVb og UVa, som manden i dyrehandlen sagde var nødvendigt!! Som et bevis på at du ramte rigtig, så kan jeg fortælle dig at vi midlertidigt har sat en meget kraftig UV- pære ind hos ham. Vi har indtil for kort tid siden haft et stort ørken terrarie. så vi tog pæren derfra (det er en ny pærer!!) Den er meget meget kraftig, så man må kun have den tændt max en halv time af gangen. På det har han reageret ved at vågne helt op, spise og drikke en masse. Efter sådan en ca 25 min under pæren går han selv i skygge, så der slukker jeg bare for den igen. Men nu skal vi lige have fundet en ordentlig varig løsning. Du skal have foreløbigt tusinde tak for din hjælp!! Det er mægtigt rart at have en fagperson man lige kan spørge til råds!! Der er mange der har mange gode ideer, men reel viden, det er det altså lidt sløvt med!!

Svar:

Ja jeg havde det jo på fornemmelsen. Godt vi fik det afklaret! Arcadiapæren kan købes i Sundby Dyrehandel (tlf 32 58 06 92)

og den er virkelig god med bredt spektrum af både UV a og UV b – den skal være tændt 12 timer pr dag. Ring og hils dem fra mig og hør om de ikke kan hjælpe dig lidt hurtigt. De plejer at være virkelig søde og hjælpsomme.(se min links side)

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.