​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Er min kornsnog utryg?

​Spørgsmål

Foreløbig tak for din vejledning ved salgsmessen i Roskilde i lørdags. Min søn og jeg købte en halvt år gammel kornsnog, vores første køb af krybdyr. Jeg har et spørgsmål vedr. dens opførsel og eventuel sammenhæng med pasningen.

Den første dag, lørdag, synes vi den var ret fredelig. Vi kunne tage den op og den lå roligt i vores hænder. Den fik også noget at drikke, mens min søn holdt den. Alt var fint. Dagen efter syntes vi, at den var lidt mere afstandstagende og søgte omkring i terrariet. På et tidspunkt blev min søn så bidt, men det var mest forskrækkelsen, der gjorde indtryk, for mærke det kunne han ikke. Vi vidste at den havde fået foder om tirsdagen og mente, at den måske var ved at være sulten igen. Søndag ved middagstid fik den først en “pinky” museunge, men den syntes stadig at søge lidt omkring, så vi gav den en “pinky” mere (efter passende optøning). Mandag lod vi den hovedsagelig være, men min søn har nu lidt respekt for at komme i nærheden af den. Vi har ikke set den drikke siden lørdag og ville i dag forsøge at løfte den op til dens vandskål og samtidig skifte avisbunden, fordi ví ville fjerne lugten af mus.

Jeg vidste ikke rigtig, hvordan jeg skulle bære mig ad med at tage slangen (min søn havde ikke lyst og jeg er bestemt en novice). Jeg regnede med, at den ikke ville komme med frivilligt og jeg har aldrig selv taget den op. Da terrariet alligevel skulle tømmes, besluttede jeg mig for at tage tingene ud for bedre at kunne få fat i slangen. Den så stadig truende / bange ud og jeg formoder, den ikke brød sig om at få fjernet det hele. Med et tomt terrarie forsøgte jeg at få den til at vende sig til min hånd, men den blev ved med at krybe sammen og se utryg ud. En enkelt gang huggede den efter mig. Det endte med at jeg lod den være. Jeg er stadig ikke helt klar over, hvordan den bedst (eller mindst dårligt) kan lide at blive taget op, og næste gang tror jeg måske, at jeg skal forsøge at gøre kort proces, så den ikke skal føle sig jagtet.Vi er meget i tvivl om hvordan vi bør behandle den, så den bliver tryg, og jeg er i tvivl, om jeg kan regne med, at den får det at drikke, som den skal have. Den har drikkevand, men vi har ikke set den drikke.

Vi købte et terrarie på Bredde x højde x dybde = 100 x 50 x 50, som vel er lidt stort for den. Men vi blev enige med os selv om, at det er naturen jo også, så vi kan vel indrette terrariet med passende trygge gemmesteder. Den har et godt langt stykke bark i den “kolde” ende, som den ligger mest i. I den varme ende har vi foreløbig toppen af en mælkekarton og et andet “hus” af noget som en harddisk har været pakket ind i – flamingo eller noget i den stil (nu fjernet, da vi ikke har set den bruge det). Den har også en stor baggrund med planter, som den har snoet sig op ad. Endelig masser af små og store sten. Jeg er ikke sikker på at dens skjulesteder er helt optimale endnu, men vi skulle lige i gang. Vil købe noget mere bark til den, så både den varme og “kolde” ende bliver lige trygge at være i. Jeg mistænker at den ligger mest i den kolde ende, fordi der er mest trygt. Jeg skal tilføje at temperaturforskellen kun har været fra ca. 28 – 25 grader, fordi jeg har lavet lidt afstand til varmelegemet under terrariet. Jeg har netop fjernet det ekstra lag, så varmelegemet, i den varme ende, nu er i kontakt med glasset, så jeg forventer at temperaturen vil stige lidt. Ellers må jeg købe et større varmelegeme (p.t. kun 6,5W). Jeg er lidt bekymret for dens tilvending og hvordan vi bedst tager slangen op. Vi er klar over, at den helst vil være i fred, men vi skal jo kunne håndtere den og min søn vil være glad for at kunne tage den ud og sidde med den en gang imellem. Hvad gør vi mon forkert, siden det lader til at gå den forkerte vej? Jeg beklager den lange mail, men jeg ville lige beskrive situationen. Et godt råd vil være yderst velkomment

På forhånd tak.

Svar:

Det er fint med en lang mail – så ved jeg jo hvad det præcist handler om.

Først og fremmest skal I have lavet et godt terrarie med korrekt miljø. I skal gerne ramme 24 grader på koldeste sted, 30-33 grader på varmeste sted og ca 20-23 grader om natten. Dagslængen skal være 14 timer.

Slanger der flyttes til et nyt miljø har altid tendens til at stresse og derfor skal der være flere skjulesteder – både i den kolde og varme ende af terrariet. Ydermere er det godt at sætte papir eller andet på de 3 af terrariets sider, så miljøet ikke er så åbent at slangen føler sig utryg. (Dette kan man efterhånden fjerne meget af igen).

Fodring af slanger bør så ikke ske i deres normale terrarie. Det skal være sådan, at de ikke forbinder hænder i terrariet med foder osv. Derfor flyttes slangen normalt til en stor plastboks (fodringskasse) hvor den så bliver præsenteret for byttet.

Selve håndtering er lidt svær at forklare pr mail – det bør I jo næsten se og lære. Men det vigtige er, at I har rene hænder der ikke lugter af mus (eller af det papir musen har gået på), håndterer slangen roligt og bestemt. De fleste slanger der ikke er aggressive, kan løftes ved at man tager dem bag hovedet og skubber en hånd ind under kroppen, så de føler at de ikke “dingler” rundt.

Håber dette kunne hjælpe lidt – og ellers er I velkomne igen.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.