​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Min grønne leguan

​Spørgsmål

Hej krybdyrdoktor

Her i sommerferie var vi på vores sædvanlige feriested, og havde aftalt at købe en grøn leguan i år. Det gjorde vi. Den var 2 måneder. Men på da vi var kommet hjem, blev han mere og mere svag. Han holdt næsten op med at spise, selv om jeg skar hans mad i bitte små stykker. Til sidst døde han desværre. Det er jeg meget ked af. . M en jeg forstår ikke helt hvorfor. Kan det være fordi han har fået et nyt hjem?

Han var så sød og livlig inden vi kom hjem. Han havde både UV lys, et stort terrarie (hvordan man nu staver det….) og han fik kosttilskud, altså kalk, og jeg prøvede at give ham to græshopper, som han heller ikke ville spise. i følge zoo city skulle alt være gjort rigtigt. Jeg forstår bare ikke helt hvorfor han døde.

Og et andet spørgsmål. Kan leguaner blive tamme? Altså nogen siger at man aldrig vil kunne gøre dem tamme, mens andre siger at de sagtens kan blive vænnet til dig, så man kan tage den op hver dag…

Jeg vil nu overveje en halsbåndsleguan, det kommer an på dit svar. Den skulle være lettere end en grøn leguan. Tror du at det er en god ide?

Svar:

Det var trist at høre med din leguan. Jeg ville ønske at du var kommet med ham, mens han stadig var i live, så vi kunne have undersøgt ham, fundet ud af hvad der var galt og fået ham hjulpet.

Nu er der jo kun gætterier tilbage, for han kan jo være død af alverdens ting? Det kunne være sygdomme, stress grundet et forkert miljø og meget andet.

Leguanerne kan godt blive tamme såfremt de trænes til det allerede fra helt små. Men der vil altid være store individ forskelle således at nogle har større tilbøjelighed til at blive kælne end andre.

Jeg vil ikke vurdere at halsbåndsleguan er “lettere” end Grøn leguan – for begge kræver specifik pasning for at trives. Kommer man godt fra start her er begge sådan set lige “lette” eller “svære” at holde.

Men hvis du overvejer et nyt krybdyr, så er du altid velkommen til en konsultation hvor vi gennemgår det terrarie du har og får fundet frem til hvilket/hvilke dyr der kunne fungere hos dig. Så skal jeg også nok sørge for, at du får hjælp til fodring og pasning på forhånd, så du kommer godt fra start.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.