​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Boa der strækker hals

​Spørgsmål

Hej Beth..

Jeg er gået og blevet lidt nervøs da mine boa’er er begyndt at strække hals….Nogle siger det er naturligt andre siger ALARM og snakker om smitsom IBD….???? Andre igen snakker om en virus på balance nerven…???

Et hurtigt billed af min hun her til formiddag:

​​​

Sådan stod hun i 5-10 minutter

Jeg frabeder mig alle andres kommentar og meninger end Beth’s da jeg er bekymret nok over den opførelse

-...

Svar:

Hej,

Jeg vil starte med at sige, at det er rigtigt nok, at der er individer der laver den slags bevægelser mere end andre – uden at der kan påvises sygdom. Men der er naturligvis også nogle der begynder at ændre bevægelsesmønster netop på grund af sygdom.

Hvad IBD angår, så dækker navnet over “Inclusion Body Disease” som er en virussygdom der rammer boaer og pythoner. Pythoner rammes normalt langt alvorligere end boaer, men boaer kan til gengæld være symptomløse bærere af sygdommen. Symptomerne på sygdommen er oftest “multisystemiske” så man både ser symptomer på sygdom i mave-tarmkanalen, mund- og luftveje samt hjerne- og nerveskader.

Hvad din slange angår, så kunne der dog være mange andre årsager til symptomet. Normalt laver jeg en grundig klinisk undersøgelse af slanger (der opfører sig som du beskriver) så man kan udelukke luftvejslidelser, forgiftninger osv og laver så dernæst en undersøgelse med test for hjerne- og nervelidelser. Da neurologien (hjerne og nervesygdomme) hos krybdyr er under hurtig udvikling i disse år, er det faktisk i dag muligt at få godt billede af slangens status. Hvis du har lyst til at tale med mig om slangen (eller slangerne) kan du fange mig på tlf: 45 930 730 indenfor klinikkens åbningstid. Mvh

Dyrlæge Beth Fledelius

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.