​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Lidt forskelligt om russisk landskildpadde

​Spørgsmål

Vi har en russisk landskildpadde som hele tiden har stive bagben. Den kan godt bøje dem, men det ser bare underligt ud. Da vores 3 andre russer ikke har denne tendens. Er det normalt??

Er det normalt m. Russere når de ikke kommer i vinterhi at de sover rigtig meget og næsten ingenting spiser?? ( nu hvor der er koldt udenfor)

Så lige en anden ting. Når russere graver sig dybt ned og ligger dér i mange dage. Hvordan trækker de vejret når de er helt dækket til m. bundstrøelse??

Kan man godt gå til en alm. dyrlæge med krybdyr?? Vi bor nemlig i haderslev og der er det stor udvalg af dyrlæger med speciale indenfor krybdyr meget småt. Mener ikke der er nogen overhovedet i haderslev/ sønderjylland.

Håber du kan besvare mine spørgsmål.

Mange tak.

Svar:

Nej, det er ikke normalt at skildpaddens bagben er så stive. (Der kunne være ledforandringer, begyndende urinsyregigt mm)

Og nej, det er ikke normalt at russere der ikke kommer i vinterhi sover meget og ikke spiser. (Det kan tyde på fejl i UV-belysning, forkert fotoperiode,. sygdomme mm)

Russere der graver sig ned i bundstrøelse trækker kun vejret sjældent – de nedsætter deres respiration på samme måde som når de graver sig ned i naturen. De har den evne at de kan ændre deres metabolisme, så de kan leve mere iltfattigt end ellers (at deres cellulære funktioner fungerer mere anaerobt – eller iltfattigt om man vil).

Man kan godt gå til en alm dyrlæge med krybdyr – hvis man er forberedt på, at dyrlægen ikke er velbevandret og har erfaring med denne dyregruppe. Hvis man vil have en mere erfaren behandling af krybdyr, skal man finde en dyrlæge der arbejder meget regelmæssigt med krybdyr. (Jeg ved godt det er svært i det Jyske, men jeg er dog ret tit i Viborg ihvertfald?)

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.