​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Rugekasse til græsk landskildpadde

​Spørgsmål

Jeg har en græsk landskildpadde på ca. 6 år, og hun er gravid med 5 æg (vi har fået taget et røntgenbillede) Æggene er rimelige store nu, så de må meget gerne snart komme ud. Spørgsmålet er, hvad jeg skal gøre, når jeg gerne vil prøve at få unger ud af det? Jeg skal vel have fat i en rugekasse, men hvor får jeg fat i sådan en, og hvor mange grader skal være i den kasse? Er der andre ting jeg skal tænke på i den situation? Du må meget gerne svare hurtigst muligt.

Svar:

En landskildpadde har behov for helt specifikke stimuleringer for selv at lægge æg. Den skal have været fodret korrekt (så den ikke mangler kalk), gå i et terrarie med den rette UV-belysning, have et egnet og velindrettet sted at grave æggene ned og gå under den rette temperatur og luftfugtighed.

Hvis skildpadder “mangler” et/flere af ovenstående udvikler de ofte det man kalder “læggenød”, hvor de ikke får lagt deres æg. Dette er en risikofyldt sygdom -og der er mange skildpadder der bliver alvorligt syge af dette hvert år.

Derfor ville jeg hvis jeg var dig, gå meget op i, at få givet min skildpadde mulighed for at få lagt æggene. NÅR æggene så er lagt kræver det kun en rugemaskine -og det er et langt mindre problem!

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.