​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Tornhale Agame med æglægnings problem

​Spørgsmål

Jeg har 1.1 Tornhale Agamer (Uromastyx acanthinura), for ca. 6 uger siden parrede min han hunnen flere gange og nu er hun med æg. Men det virker som om hun holder dem tilbage, hun lagde først et i torsdags (2/2). Det var helt hårdt og gult. Så lagde hun et mere i går fredag (3/2), dette æg var hvidt men faldet mere eller mindre helt sammen. I dag (4/2) har hun så ikke lagt nogen, jeg er meget bekymret for om hvad der kan ske hvis hun ikke kommer af med æggene og om der er noget jeg kan gøre for at hjælpe det på vej?

Jeg har fået mange forskellige ting af vide om hvilke forhold de skal have at lægge æggene i, og har sørget for at hun har alle muligheder. Hun har en mørk hule med let fugtigt jord, et dybt lag sand i hele terrariet, steder hun kan grave sine egne huler under, et af stederne let fugtigt.

Synes virkelig jeg har gjort alt hvad der står i min magt for at give hende de perfekte forhold.

Hun har også gravet og gjorde det en helt uge op til hun lagde det første æg. I dag har hun så bare gravet videre og prøvet at komme ud af terrariet, mere end hun plejer. Begge æg har hun lagt i den hule den de normalt bruger, men det ser ikke ud som om hun har prøvet at skjule dem.

Er der noget jeg har gjort forkert? Er der noget jeg kan gøre nu for at hjælpe hende? Hvad kan du i hele taget råde mig til?

Håber virkelig at du kan hjælpe mig!! Er meget bekymret for hende.

Svar:

Der er desværre også grund til bekymring for mange tornhaleagamer dør på grund af læggenød hvert år. Det lyder som om du har gjort meget for, at hun har gode steder at grave og lægge sine æg. De fleste plejer at være glade for dybe baljer med en god blanding af let fugtig havejord.

Men hvad din huns tilstand nu angår, så må du ikke vente for længe med at få hende til dyrlæge. De mange æg laver blandt andet et kraftigt pres på indre organer og på sigt for dyret nedsat funktion af disse. Ofte støder der også infektioner til.

Jeg vil råde dig til at få hende undersøgt – så det kan vurderes hvor langt henne i sygdomsforløbet hun er. Jo hurtigere man sætter ind med behandling, jo bedre kommer hun igennem.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.