​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Gekko med hamskifteproblem

​Spørgsmål

Jeg blevet lidt urolig pga. en af mine gekko’er opføre sig mærkelig…Jeg har et ældre tokay gekko par, der lige har lagt deres første æg (i den tid jeg har haft dem)… Men kort efter æglægningen skiftede hunnen ham men hammet midt på ryggen og på hele halen sad fast og den gjorde ikke noget ved det selv, så jeg tog et pincet og lidt vand, og fik efter et minuts tids, hammet på ryggen af. men hammet på halen kunne jeg ikke få af. Jeg fik løsnet det lidt ved “røven” af gekkoen, så det stak lidt ud. Så håbede jeg den selv kunne få resten af .. men nu er der gået ca. to uger og hammet er der endnu

og gekko’en er stoppet med at spise. Jeg har tilbudt den masser af melorme, muse unger (pinky’s) og fårekyllinger… Men har ikke set den spise noget af det, dog har den dråkket meget vand. Og nu har den tilbragt de sidste tre dage, i det mørkeste sted i terariet (under et stykke træ). Og siger en underlig høj lyd hvis jeg nærmer mig den og igår tog den en hurtig løbe tur rundt i teraiet, har aldrig set reagere så’n for!.. Og den er blevet meget tynd?!… Hvad sker der med den?…

Svar:

Gekkoer hvor der er virkelig dårligt hamskifte (som det du her beskriver) kan ofte få store problemer med de ham-områder der ikke skiftes. Når hammen er indtørret og sidder fast, begynder den at stramme sammen om væv eller lemmer og der er desværre mange gekkoer der mister halestykker eller tæer på denne måde. Vævet der strammes sammen dør simpelthen grundet den hindrede blodcirkulation. Ydermere gør det utroligt ondt af få “afsnøret” en kropsdel, så derfor ændrer dyrene adfærd og holder som regel også op med at spise. Jeg synes du skal få undersøgt staklen og få afklaret hvor voldsomt det er, så der kan startes en korrekt behandling. Du er velkommen hos mig – eller du kan finde en anden krybdyrsagkyndig dyrlæge.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.