​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Drægtig kongepython?

​Spørgsmål

Hej

Vedr Konge python og drægtighed..Hvordan ser man om en kongepython er drægtig og hvad er der af krav til det sted,hvor æggene kan/skal lægges og klækkes?Grunden til at jeg spørger er fordi Vi har et par (en han og en hun) og de har ikke taget føde i nogle måneder nu. Men hvor hannen har tabt sig er hunnen blev meget tyk og gattet har ændret sig!

Svar:

Der er flere beskrivelser af hunner der “ligger” anderledes i terrariet når de er drægtige eller at de ynder at holde sig på varmepladsen. Tykkelsen kan naturligvis også ændre sig, men ingen af disse tegn er sikre nok til, at man kan være helt sikre på drægtighed. Det mest sikre er røntgenfotografering eller scanning, så man får set antallet af æg.Det lykkes ofte at klække æggene når de lægges i fugtig vermiculite og temperaturen holdes på omkring 32 grader (tager omkring 60 dage så). Det svære er generelt, at få luftfugtigheden tilpas, så æggene ikke rådner men udvikles.Selve æglægningen klares efter min mening bedst ved at sætte en boks med fugtig spaghnum i blandet lidt sand ind i hunnens terrarium, eller at have et terrarie med et decideret indbygget æglægningsområde.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.