​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Tarmudfald hos både slanger og øgler

​Spørgsmål

Jeg har spørgsmål vedrørende “tarm udfald” hos krybdyr.

Jeg havde for et års tid siden en Agama Agama, hvor en del af tarmen pludselig faldt ud igennem gattet, og den ikke ville/kunne trække det ind igen. Vi skyndte os at tage den ud, og sætte den i et andet helt bart terrarie, hvor vi holdt øje med den i en dags tid. Da det så ud som om den ikke havde det godt, valgte vi derefter at aflive den.

For ca 2 måneders tid siden, fik vores albino kornsnog, det samme, og igen tog vi den ud, men valgte så at aflive den med det samme, da den så ud som om det var smertefuldt for den. Denne gang har vi frosset den ned bagefter, så man evt senere kunne få det konstateret, hos en dyrlæge..

Nu har en af vores Halsbåndsleguaner, også lige fået det, dog i en mild grad, og vi har taget den fra til observation..

Alle dyr har rimelig med plads, og de får masser af foder/vand og varme.

Hvad er det lige der kan være galt? og hvorfor får de det? og hvad kan jeg gøre for at forhindre det.

Øglerne får primært fårekyllinger og dubia kakkelakker.

Svar:

Der er faktisk mange muligheder for, hvordan denne lidelse opstår. I visse tilfælde skyldes det tarmirritation (grundet fremmedlegemer, stor parasitbyrde, fejlfodring, ændret tarm pH, forstoppelser mm), andre gange er det deciderede tarmlidelser i tarmens væv (svulster, sår, bylder mm) eller trængninger (pres ved forstoppelser, smerter i coelomhulen) osv.

Behandling og forebyggelse afhænger selvfølgelig af hvad der er den underliggende årsag -og for at gøre det hele endnu mere kompliceret, er det jo langt fra sikkert, at dine dyr har haft samme underliggende årsag?

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.