​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Gummiæg hos græsk landskildpadde

​Spørgsmål

Vi er ejer af en ca. 35 årig græsk landskildpadde som har været i familiens eje i 30 år

Det skulle efter sigende være en han med flot højt skjold. Men i går opdagede vi i dens indhegning på græsplænen, at der lå resterne af et æg, som den øjensynlig havde lagt og desværre trådt på så skallen var knust. Skallen var meget blød og gummiagtig og der lå en fin gul blomme sammen med en klat af dens afføring.

Vores Pelle har i et stykke tid tilsyneladende været træt og meget lidt spisende, så vi var bange for at han måske var syg. Vi har aldrig hørt om at skildpadder lægger æg i fangenskab.

Kan du give os lidt information om tilfældet?

Svar:

​Det tyder jo unægteligt på, at I har en hun-skildpadde! Og hunskildpadder lægger skam også æg i fangenskab og kan gøre det uden at være blevet stimuleret af en han før. Desværre ser man utroligt mange problemer med æglægning. Forskellige grader af læggenød tager livet af alt for mange skildpadder hvert år. At ægget du her beskriver havde “gummiagtig skal” peger beklageligvis i en uheldig retning, for det er ikke normalt. Æggeskallen skal være hård som på et hønseæg. Da du også skriver at skildpadden er træt og ikke spiser så meget, bliver jeg lidt bekymret. Det kunne være en læggenød der var under opsejling. Jeg vil derfor råde dig til, at få din skildpadde undersøgt -og røntgenfotograferet (så man kan se om der er æg) så hurtigt som muligt!

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.