​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Skægagame hos nybegynder

​Spørgsmål

Jeg har for to uger siden skaffet mig en lille skægagame (den er nu 4-5 uger gammel). Jeg har nu været ved en anden dyrehandler end der den var købt hos, og ved min store skræk sagde han, at man ikke må sælge øgler der er under 2 mdr gammel. Jeg kan ikke rigtig finde nogle oplysninger på nettet om sagen, så jeg ville lige høre dit syn?

Ellers spiser den godt…er ikke så meget for micro larver, men vil meget hellere have små fårekyllinger og tissemyrer -er det meget normalt? Ellers har jeg også et problem med vand -jeg ser den aldrig drikke selv om jeg bruger en forstøver og har en skål med vand til den i terrariet.

Mht. en skægagams afføring: Nu er det som du sikkert kan læse mit første krybdyr, så jeg er lidt usikker på om jeg nu gør alt rigtigt. Kan det passe at halvdelen af en skægagams afføring er brun/sort, mens den anden del er helt hvid??

Jeg vil virkelig værdsætte hvis du vil svare på mine spørgsmål så jeg ikke skal gå og spekulere så meget!

Svar:

Jeg kan godt forstå det er en stor mundfuld at gå igang med. Det første krybdyr er altid en udfordring -og da rådgivningen ofte er mangelfuld er det ikke altid en let start.

Skægagamer kan godt sælges som helt små, men de er meget sarte og tåler ikke så mange “terrariefejl”. På den anden side er kuld af unge skægagamer ofte meget aggressive overfor hinanden, og derfor trives de tit bedre når de skilles ad -så det kan vise sig at blive din lille skægagames held.

Hvad afføringen angår, så er det hvide du ser de urater der udskilles sammen med afføringen. Det er ganske normalt.

Det du skal sikre dig er, at dit terrariemiljø er helt korrekt, at du passer korrekt og fodrer korret. Så skal du nok få en god og sund skægagame.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.