​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

D3 Vitamin

​Spørgsmål

Jeg har for kort tid siden fået overdraget en grøn leguan da jeg havde en i forvejen. Det var dog ikke den eneste grund, familien havde mistet interressen for den, og havde ikke plejet den ordentligt i et stykke tid. Det har bl.a. resulteret i meget dårlig kost. Leguanen er meget tynd og har meget ondt når den bevæger sig. Det viser sig ved at den “ryster” meget på benene når den går, støtter helst ikke når den “sidder” på en hvilegren, og spiser ikke med mindre jeg tvinger den. Jeg går ud fra det er pga mangel på kalk og der så bliver tæret på knogler i ben og kæbe, som deraf medfører at den for ondt i disse knogler og deraf ikke bevæger sig meget eller spiser. Er det muligt at få et D3 vitamin tilskud til leguanen? Jeg ved at D3 vitamin tilskud skal gives med stor forsigtighed, men er bange for det er nødvendigt i denne situation.

Svar:

Det lyder som om du har påtaget dig ansvaret for en MEGET syg leguan. Det er flot at du gør det, for det vil kræve sit at få den på fode igen. Leguanerne kan være længere ude end man tror rent sygdomsmæssigt med de ting du beskriver – og det er ihvertfald sikkert at den har stærke smerter. Da vitamin D3 er giftigt i for store doser, skal det administreres med utrolig forsigtighed og dertil kommer at det i tilfælde som dette ikke løser problemet i sig selv.

En leguan som den du har overtaget skal have en fast behandlingsplan med genoprettelse af tarmbevægelser (som går mere eller mindre i stå når den ikke bevæger sig), daglig tvangsfodring, genoprettelse af kalkbalance og smertestillende. Ofte er fysisk genoptræning også nødvendig.

Så fremt du vil hjælpe din leguan videre, synes jeg du skal komme med den, så den kan blive undersøgt og vi kan få lagt en fornuftigt slagplan for behandlingen.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.