​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

Rødkløver til skildpadder?

​Spørgsmål

Vi har lidt snak om foderplanter et andet sted på forum. Det drejer sig om rødkløver, som nogle anbefaler til skildpadder. Af en eller anden grund får det en lille alarmklokke til at ringe hos mig. Nemlig noget med at ikke helt frisk/muggen rødkløver skulle kunne give indre blødninger. Det skulle være noget med at der dannes dikumarol. Men jeg har svært ved at finde noget om fænomenet, så det kan sagtens være mig, der har misforstået et eller andet, jeg har læst for 20 år siden.

Svar:

Både Hvid Stenkløver (Melilotus albus) og Mark Stenkløver (Melilotus officinalis) indeholder giftstoffer -blandt andet kumariner, der frigives ved tørring og ved henlægning i fx vådt hø. De kemiske forbindelser hæmmer blodets evne til at koagulere (størkne) og kan derfor medvirke til indre blødninger og generelle blødningsforstyrrelser.Heldigvis er Rød kløver (Trifolium medium) en plante der har været brugt meget længe som foderplante, så den behøver man ikke være bange for. Når det er sagt, bør det dog tilføjes, at man aldrig må fodre med planter der er mugne, skimlede eller på anden måde dårlige. Der skal altid fodres med frisk foder for at undgå sygdom.

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.