​Åbningstider:​ Alle hverdage 9.00-17.00

UVA & UVB belysning

​Spørgsmål

hej Beth.

Vi har et spørgsmål til dig.

Kan vores leguan få for meget UVA & UVB lys?

Min kone og jeg er ved at bygge et nyt og større terrarium til obelix. Som bliver 2m h 132cm b

75cm d. Til den størrelse terrarium hvad er så fint af belysning udover varmelampe. Er det fint med

2 gange REPTI GLO 8.0 40W 105CM?

Hvad vil du anbefale os og har du andre ting vi skal huske/gøre med hensyn til byggeriet.

M.V.H.

Arne & Sara.

Svar:

Hej Arne & Sara,

Jeres leguan kan ikke få for meget UV-a og UV-b lys. I naturen får leguanerne meget kraftig uv-bestråling og danner dermed store mængder aktivt D3-vitamin. Ved “mere UV-bestråling end der er behov for” for at danne D3 vitamin, får man ikke en “D3-vitamin overdosering”. Det naturligt dannede D3 vitamin der er i “overskud” inaktiveres (lidt populært sagt) nemlig af kroppen selv. Således er det kun D3 vitamin man tilsætter i pulverform på maden, som man kan overdosere.

Af UV-kilder kan jeg anbefale de nye “UV Zoo-pærer” som Søren Werther, Frøgruppen, NHF har fået skaffet hjem. De giver et vældigt godt lys – både UV-mæssigt og rent luxmæssigt.

Mvh,

Dyrlæge Beth Fledelius

Tilbage

Det siger kunderne

Vurderet 4.9 på Facebook baseret på 50+ anmeldelser på Facebook​​

Mest kompetente dyrlæge der ved hvad hun snakker om! Hun fik hurtigt afklaret hvad Vores skægagame fejlede. Kan helt klart anbefale Beth og hun er hele køreturen værd fra Svendborg !

Line J. P.

Vi har i dag været hos Beth med vores græske landskildpadde til sundhedstjek, samt slibning af næb. Det var første gang og det var simpelthen sådan en god oplevelse. Både Beth og hendes kollega var super søde, og vi fik svar på alle vores spørgsmål Vi følte, at vi var i rigtig gode hænder, så den varmeste anbefaling herfra.

Sissel B. M.

Åbningstider​

Mandag – Fredag

09.00 – 17.00​

Lørdag​ – Søndag

Lukket

Helligdage​

Lukket

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Krybdyrdoktor

​Skovvænget 6 B

2800 Lyngby

Disclaimer: 

Oplysningerne på hjemmesiden er udelukkende til informationsbrug. Egentlig diagnosticering, behandling og medicinering kræver forudgående konsultation. Alle informationer og materiale på hjemmesiden er copyright.